Sosyeteye, kanserliye kurbağa bacağı

Uzakdoğu ve bazı Avrupa ülkelerinde mükellef sofraların vazgeçilmezi kurbağa kızartma, Edirnelinin geçim kaynağı oldu. Edirneliler yılın 10 ayı dere kenarlarında kurbağa toplayarak kilosunu 8 buçuk liradan ihraç ediyor. Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Metin Örs, derneklerine kayıtlı 56 kişi ve ailesinin bu işten ekmek parasını kazandığını belirterek, gecede ortalama 20-30 adetten geçen yıl tam 100 ton kurbağa topladıklarını ekliyor. Şimdiki hedeflerinin kendi tesislerini kurmak olduğunu söyleyen Örs, kurbağa Türkiye’de yenmemesine karşın dünyada bir sosyete yemeğidir. Örneğin ABD Başkanı Barak Obama, gittiği restoranda bir porsiyon kurbağa bacağı yemiş ve 300 avro hesap ödemişti. Kalorisi çok yüksek olduğu için çok değerli bir et. Hatta Beykoz’daki bir hastanedeki doktorlardan biri bizden kurbağa bacağı istedi. Kanser hastası olan babasına yediriyormuş. 3 ay ömrü kalan hasta adam şimdi 2 yıldır yaşıyor” diyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s