E vitamini deposu buğday ruşeymi

Sağlıklı beslenme guruları arasında bu aralar Ru-Sheim diye bir buğday ruşeymi çok popüler. Hatta buğday ruşeymi ile sahur yapıp oruç tutanlar bile var. Peki neymiş bu ruşeym? Buğday tanesinin en tepesinde bulunan ve ‘embriyo’ olarak tanımlanan doğal E vitamini. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağı bir bakıma. Yüksek miktarda A, E ve B1 vitamini, Folik Asit, Fosfor, Thiamin, Çinko, Demir, Magnezyum, Manganez ve Krom içeriyor. Lif değeri çok yüksek olduğundan tokluk hissi de veriyor. Yemeklerin, çorbaların ve salataların içinde kullanılabiliyor. Ancak bir ton buğdaydan yalnızca bir kilogram ruşeym elde edilebiliyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s